Biografie


Ik ben een praktisch ingestelde, hedendaagse sjamaan, zoals mijn grootvader. In mijn autobiografie (zie onder Auteur) beschrijf ik mijn onconventionele opleiding daartoe. Naast het gebruiken van traditionele middelen, werk ik vooral vanuit een op de praktijk gerichte middenweg.

Ik heb verschillende disciplines, methoden en technieken bestudeerd, waaronder psychologie, bio-energetica, psychodrama en alternatieve geneeswijzen. Ook heb ik mij verdiept in de wijsheid van inheemse volken, mystici en oosterse filosofieën, met name het boeddhisme. Vanuit een gevoel van respect en eenheid pas ik elementen hiervan toe in mijn werk.

In het verleden heb ik organisatorische en management ervaring opgedaan bij internationale ondernemingen en instituten, zoals de Verenigde Naties.

Een dramatische periode in mijn leven leidde tot een zoektocht naar de tijdloze vragen: wie ben ik en wat kom ik hier doen? Dit bracht mij naar alle continenten en veel verschillende culturen en filosofieën. Het gevondene - durven leven in het onbekende vanuit een besef van eenheid en verbinding - is inmiddels geïntegreerd in mijn bestaan en zet mij met beide benen op de grond. Het stelt mij in staat alle aspecten van het mens-zijn te verwelkomen en met volle teugen van het leven in het moment te genieten. Ik heb de ruimte om me met overgave aan mijn cliënten te wijden.

Vanaf 1989 heb ik een internationale praktijk opgebouwd voor mensen en organisaties in Nederland en Duitsland, Canada en de Verenigde Staten. Ik geef consulten - ook online -, lezingen en workshops.

In Vancouver had ik een wekelijks radioprogramma Marx on Awareness, waarin ik ondermeer een interview had met Eckhart Tolle, auteur van “De Kracht van het Nu".


Het authentieke aan mijn werk is de combinatie van aangeboren sjamanistische gaven, ervaring in het bedrijfsleven, studie en levenservaring.

 

Van secrataresse tot sjamaan

Autobiografie
ISBN 978 90 259 6156 5
Meer informatie: zie Auteur