Boek


Mijn autobiografie is in 2011 verschenen bij Uitgeverij Ten Have. In 2015 werd de Duitse vertaling gepubliceerd door Pagina Verlag en gepresenteerd op de Frankfurter Buchmesse. In 2024 staat de uitgave van de Engelse versie gepland.


PR-bureau Linden & Barbosa in Amsterdam heeft het volgende persbericht over het boek verzonden:

Van secretaresse tot sjamaan
mijn weg naar eenheid

Een intrigerend boek over een vrouw die na een tragedie zingeving vindt en ervaart dat alles met elkaar is verbonden

 

Amsterdam, 31 augustus 2011 – Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking maakt deel uit van een ongebonden spirituele groep blijkt uit onderzoek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Vooral vrouwen, hoger opgeleiden, stedelingen en babyboomers tonen een bovengemiddelde interesse in spiritualiteit. Het boek ‘Van secretaresse tot sjamaan - mijn weg naar eenheid’, dat op 28 oktober verschijnt voorafgaand aan de maand van de spiritualiteit, vertelt het ongebruikelijke levensverhaal van één van hen. Het boek is een openbaring voor iedereen die op zoek is naar zingeving, bewustzijn en harmonie.

Astrid Marx is een analytisch ingestelde vrouw met een conventionele secretaressebaan. Dan vindt er een serie dramatische gebeurtenissen plaats en vraagt ze zich af wat ze met haar leven moet en wie ze is. Haar rouwproces is de aanzet tot een zoektocht die voert langs therapieën, vorige levens en contacten met gene zijde, langs Aboriginals in Australië en Indianen in Noord Amerika, langs tijdloze rituelen en Oosterse filosofieën. Ze ontdekt de verschillende lagen van haar persoonlijkheid en vindt de rust en vrijheid om er te mogen zijn zoals ze is.

Ze ontdekt bovendien dat ze de sjamanistische gaven van haar grootvader heeft geërfd en vindt leraren op haar pad, zoals een Cherokee sjamaan, die haar helpen daar een eigen invulling aan te geven.

De levensvragen worden beantwoord en ze ontdekt dat de mystici aller tijden en de quantum-mechanica gelijk hebben: alles staat met elkaar in verbinding.

Van secrataresse tot sjamaan

Autobiografie
ISBN 978 90 259 6156 5
Meer informatie: zie Boek